Khamis, 23 Mei 2013

Set Bersalin Jamu Mak Dara


Amalan berpantang selepas bersalin telah menjadi tradisi bagi masyarakat Melayu.  Amalan tersebut sangat dititikberatkan oleh emak Ibu Halimah ketika beliau di dalam tempoh berpantang.
Set Bersalin Ibu Halimah adalah hasil daripada amalan turun-temurun keluarga beliau, dan kini, ia diperkenalkan untuk kegunaan umum. Ramuan yang digunakan adalah 100% herba hutan hujan tropika dah tidak mengandungi bahan tiruan,manakala bengkung yang disediakan adalah bengkung tradisional Melayu.

                                                                    
 NORMAL PRICE RM 350.00 

HARGA  PROMOSI - RM 290.00 ( Termasuk Pos)
Set Bersalin Ibu Halimah ini merangkumi
 Jamu Mak Dara (Serbuk)
 Jamu Mak Dara (Kapsul)
 Losyen Param Ibu Halimah
 Pilis
 Bedak Sejuk
 Rempah Mandi
 Bengkung
 Tungku Kukus Herba
Set Bersalin juga disertakan dengan panduan penggunaan and petua di dalam pantang

Di antara produk yang terdapat di dalam set bersalin ini ialah Jamu Mak Dara serbuk dan kapsul sebagai pemakanan tambahan berasaskan herba yang dapat membantu ibu-ibu dalam tempoh berpantang untuk menjaga kesihatan dan kesuburan sistem peranakan mereka.

"Selain itu set bersalin ini juga dilengkapi dengan param, pilis, bedak sejuk, bengkung, rempah mandi dan tungku kukus berherba yang direka khas untuk kegunaan ibu-ibu selepas melahirkan untuk berpantang khusus mengikut cara-cara tradisional Melayu.

"Set bersalin ini juga berfungsi untuk membuang toksik dalam badan, menyuburkan rahim, mengatasi masalah keputihan, merapatkan faraj, menambah nafsu syahwat, mengembalikan tenaga, memperbaiki sistem kitaran haid, membuang angin, membakar lemak, menurunkan berat badan, mengatasi masalah bau badan, sakit pinggang dan lemah badan serta berfungsi sebagai awet muda," kata Ibu Halimah lagi, berkongsi rahsia. 

Menurut Ibu Halimah, pemakanan dan pengamalan Jamu Mak Dara secara teratur menggalakkan kesihatan dalaman wanita sehingga terpancar ke luaran tubuh.

"Losen Ibu Halimah pula bertindak seperti param yang dapat menstabilkan suhu badan ibu-ibu dalam hari dan memastikan tubuh sentiasa hangat.

"Manakala pilis pula digunakan untuk melegakan sakit-sakit di bahagian ubun dan pening kepala ketika berpantang. Ia juga dapat mengurangkan gelap mata yang biasa di alami oleh ibu-ibu baru lepas bersalin," katanya.

Salah satu dari produk yang terkandung dalam set bersalin ialah rempah mandi Jamu Mak Dara yang sangat berkhasiat untuk mengekalkan kehangatan badan ibu-ibu baru melahirkan dan menyingkirkan sel-sel kulit mati pada tubuh. 


Bengkung Jamu Mak Dara pula sangat sesuai digunakan untuk merapatkan kembali tulang pinggul dan punggung ibu-ibu yang baru melahirkan bayi.Penggunaan bengkung ini juga dapat mengempiskan bahagian perut dan menaikkan bahagian dada. 

Jamu Mak Dara Sdn. Bhd. juga mengeluarkan tungku kukus berherba yang digunakan untuk melegakan sakit-sakit sendi dan sengal-sengal pada tubuh.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan